Prikbord

 

nieuw: bergwandelbarometer

Berichten voor het prikbord kunnen worden gezonden d.m.v. het formulier geheel onderaan op deze pagina (is onlangs verwijderd).Alleen onderwerpen die direct samenhangen met de aard van de inhoud van deze website kunnen worden geplaatst.

Berichten die niet meer actueel zijn of ouder dan 3 maanden worden verwijderd (meent u dat na 3 maanden uw bericht nog actueel is, geef dat dan voortijdig door via onderstaand formulier!)


26 juni 2006

In het Overzicht van de hoogste "berg" per provincie staat een foute vermelding over de hoogte van de duinen in Zeeland. De hoogste duinen van Zeeland bevinden zich namelijk niet op Schouwen maar in de duinenrij tussen Zoutelande en Dishoek op Walcheren en is zeker zo'n 48 meter hoog (sommige bronnen spreken van meer dan 50 meter). Het ligt direct aan het strand, dus het verschil met zeeniveau is dan ook direct te zien. Er loopt een wandelpad over de toppen van deze duinen en het uitzicht is er zeer spectaculair. De duinen van Walcheren zijn vanaf de Belgische kust ook erg mooi te aanschouwen.

4 mei 2006

Ik zie dat de N70 natuurwandeling nog steeds staat aangegeven als 20 km. Wij hebben deze vorig weekend weer eens gelopen en daar 3 uur en 25 minuten over gedaan (inclusief stops voor Marianne en lunch). Ik ben geneigd om de totale lengte van N70 toch op maximaal 14 km te houden.

Van mijn medewerkers hebben Marianne en ik een foto workshop "Nature as Art" cadeau gekregen. De workshop, georganiseerd door SNP vindt plaats in De Refter in Ubbergen; de foto opdrachten werden uitgevoerd in een stukje van de N70; voor ons dus inmiddels bekend gebied. Wij kunnen deze workshop van harte aanbevelen voor iedereen die a)geinteresseerd is in landschapfotografie en b) wel eens wat anders wil.

Met vriendelijke groet, mede namens Marianne,

Jelle Grim

 

terug naar het begin van de pagina