EURITMIE > CLOSE UP

Symposium en Workshops | Hogeschool Leiden
Euritmie Performance en Filmopnames | Vreedehuis, Den Haag

EURITMIE > CLOSE UP
Mini Festival

HET FESTIVAL
Vrijdag overdag, 23.04: Symposium in de Hogeschool Leiden. 3 lezingen over podiumeuritmie in onze tijd met aansluitende gesprekken. Podiumdiscussie met 6 experten over actuele ontwikkelingen in de euritmie. En ’s avonds: performances in het Vreedehuis in Den Haag. Alleen per streaming mee te beleven. Zaterdag overdag, 24.04: Vervolg v.h. symposium = 3 Workshops n.a.v. de Lezingen in het Vreedehuis en Praktijklessen voor de studenten: inzicht in scripting, filming aan de hand van een tiental kleine euritmieproducties. Zondag overdag, 25.04: Vervolg van het werk aan de film-producties: scripting, filming aan de hand van een tiental kleine euritmieproducties.

Motivatie achter het project Quo Vadis Euritmie Impresariaat
‘New Generations’ met een inspirerend zelfbewustzijn. Geheel eigen stijlen en inhouden in de producties. Context-gericht optreden. Groeiend aanbod aan inspirerende en boeiende producties. Actuele thema‘s kunstzinnig reflecteren en in originele formaten spiegelen. Door performancekunst dialoog-cultuur verdiepen en daarmee in de samenleving werken. Quo Vadis schept frames, om het performers mogelijk te maken als autonome ondernemers actief te zijn. Visie en visioen! Nieuwe dramaturgische opties en interactieve werkwijzen. Actief in verhouding staan tot de actuele en levende, performatieve cultuur en in de tegenwoordige tijd.

Wat zijn de doelgroepen?
Het festival ondersteunt de nieuwe generatie van euritmie-performance kunstenaars, in dit geval op nationaal gebied. Euritmie > Close Up richt zich dit keer vooral actief op de studenten van de Hogeschool Leiden. Zij zijn tegelijk partners en doelgroep. Het geïnteresseerde publiek is de tweede doelgroep: in verschillende leeftijdsgroepen, in verschillende en vooral ook uiteenlopende contexten, kijkend/belevend, en interactief deelnemend, bijv. in workshops. En de actieve podiumkunstenaars, die hun nieuwe producties tonen en gedeeltelijk filmisch bewerken in het kader van hun zelfpresentatie.

Door de Corona crisis veroorzaakt …
… moeten wij dit keer de radius klein houden, internationaal reizen gaat niet mogelijk zijn. Een bescheiden kring van performers gaat deelnemen aan het podiumgebeuren. Ook het publiek moeten we inperken. In het geheel zullen ruimtelijk steeds aan de 30 tot 50 personen deel kunnen nemen. Per streaming wordt een grotere groep mensen nationaal en internationaal bereikt.

Programma

SYMPOSIUM EURITMIE: WEZEN EN VERSCHIJNING – DIVERSITEIT EN GEMEENSCHAPPELIJKHEID Vrijdag 23 april van 09.00 uur tot 17.00 uur | Opleiding Docent Dans Euritmie | Hogeschool Leiden Wat is het gemeenschappelijke in de vaak zeer verschillende euritmische uitingen? Heeft de ontwikkeling van de euritmie als ‘podiumkunst’ ons pedagogen iet te vertellen over (toekomstige) vorm en inhoud van de pedagogische euritmie? Heeft de ontwikkeling van de moderne dans de ontwikkeling van de Euritmie iets te zeggen en wellicht ook omgekeerd? Met dit type vragen willen studenten van de opleiding Dans-Euritmie zich uiteenzetten naar aanleiding van bijdragen van diverse sprekers. Wij hopen op een open uitwisseling die bijdraagt ook aan de ontwikkeling van de pedagogische euritmie. Vanwege de situatie rondom COVID-19 hebben we helaas moeten besluiten dat het symposium alleen voor studenten en sprekers fysiek op de Hogeschool kan plaatsvinden. Overige geïnteresseerden kunnen online deelnemen. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Lees meer over het programma en de sprekers op www.hsleiden.nl/symposium-euritmie.
Via deze Link kunt u zich ook aanmelden. Wij verheugen ons op uw interesse.
EURITMIE PERFORMANCES
Vrijdag avond, 23 April van 19:00 t/m 21:30 uur in de Theaterzaal van het Elisabeth Vreedehuis Het programma is niet live te zien! U kunt het per streaming (mee)beleven.

Tickets

For the eurythmy symposium in Leiden you can directly go to the website of the University (Hogeschool Leiden) and sign up: www.hs-leiden.nl/symposium-euritmie

Tickets for the livestream and the video playlist of the eurythmy performances on Friday evening you can optain in our Quo Vadis ticketshop:

Tickets available
Ticket prices EURITMIE < CLOSE UP

LIVESTREAM PERFORMANCES | PLAYBACK
Livestream: Friday Evening 19:00h until 21:30h
Playback: 26th of April until the 26th of Mai 2021

Options Price
Performances Livestream | Playback Choose an amount between € 25 – 35

Locatie

Elisabeth Vreedehuis

Riouwstraat 1
2585 GP Den Haag
www.vreedehuis.nl

Open karakter. Sinds begin 2018 kunt u in dit bijzondere gebouw aan de Riouwstraat in Den Haag terecht voor een scala aan activiteiten. Niet alleen zijn er lezingen en studiebijeenkomsten op het gebied van antroposofie, ook voor muziek, kunst en andere culturele uitingen ben je er aan het juiste adres. Bovendien kun je er van woensdag tot en met zaterdag binnenlopen en genieten van een kopje koffie of een broodje in het lunchcafé. Uiteraard zijn alle producten hier van biologische kwaliteit. Zin om op een laagdrempelige manier kunstzinnig aan de slag te gaan? Het Vreedehuis geeft ruimte aan een open atelier.

Nieuwe impulsen. Vanuit het Vreedehuis willen we bijdragen aan de zoektocht naar zingeving, naar wezenlijke maatschappelijke bijdragen. En naar menswaardige toekomstbeelden, vanuit een heelheid en vanuit verbinding. Kort gezegd: antroposofie in de praktijk. Graag willen wij ons ontwikkelen tot een ‘huis voor ontmoeting en verbinding’, voor zowel de antroposofische beweging als voor een brede maatschappelijke beweging van cultuurdragers en cultuurvernieuwers.
In het kort. De bachelor Docent Dans/Euritmie is een veelzijdige opleiding. Euritmie is een manier van dansen die start bij je innerlijke beweging. Je leert je denkbewegingen, je gevoelens en je handelingsimpulsen uit de drukken met behulp van taal en muziek. Tijdens de opleiding kom je in contact met poëzie, muziek, creatief ondernemerschap, pedagogiek, stages, eigen producties en internationale studiereizen. Hogeschool Leiden is de enige plek in Nederland waar je deze, door de antroposofie geïnspireerde, bacheloropleiding kunt volgen.

Hogeschool Leiden: Hier staan wij voor.
Hogeschool Leiden is een open en toegankelijke hogeschool waar studenten de ruimte hebben eigen keuzes te maken. Bij onze hogeschool staan we voor kwaliteit en bieden we goed en inspirerend onderwijs. Centraal in onze aanpak staat het binden en boeien van studenten, om te zorgen dat studenten gaan leren en blijven leren. In onze opleidingen besteden we aandacht aan persoonsvorming, het stimuleren van maatschappelijke verantwoordelijkheid en duurzaamheid en de ontwikkeling van interculturele en internationale en multiculturele competenties.
hg_leiden1
Hogeschool Leiden

Zernikedreef 11
2333 CK Leiden
www.hsleiden.nl

Contact

Festivalorganisatie
Organisatie: Ernst Reepmaker
Telephon:+43 699 100 740 27
Contact: nieuwsbrief@euritmie.nl
Internationaal

Quo Vadis Eurythmie Impresariat

Leiding en organisatie:
Ernst Reepmaker MA, Impresario
reepmaker@quovadis-impresariat.eu
+43 699 100 740 27
www.quovadis-impresariat.eu

Team

Nederland | Quo Vadis Euritmie Impresariaat
Ernst Reepmaker

Ernst is museoloog, euritmist, performer, docent, dramaturg, regisseur/choreograaf, producent, manager, oprichter van het internationale Euritmie impresariaat Quo Vadis en organisator van euritmie festivals in diverse landen. Hieronder ook het 1. Nederlandse festival Mimages wat plaatsvond in september 2019. Het tweede Mimages festival met als hoofdthema de muziek van Bach en de dialoog tussen euritmie en dans (programmering Gia van den Akker), viel vanwege Corona uit. Het derde Festival zal in Oktober plaatsvinden. Thema: dialoog tussen euritmie en beeldende kunst.
Roos de Vries

Studeert in het tweede jaar van de opleiding docent dans/euritmie aan de Hogeschool Leiden. Door haar passie voor euritmie deed Roos al op de middelbare school extra euritmie en nu tijdens haar studie extra projecten. Met als voorbeeld het werk dat ze samen met Beaudine, een medestudente, uitvoert; Polonaise BWM Anhang 123 van Bach voor het Bach symposium van maart 2021. Vanaf het begin van het volgend studiejaar is ze stagiair bij het Euritmie Ensemble Nederland.
Lisa Dunker

Gedurende vele jaren heeft Lisa op nationale-en internationale podia opgetreden en een divers en uitgebreid repertoire gedanst als onderdeel van vele gerenommeerde producties. In 1998 begon zij haar carrière als freelance performer. Tot op heden werkt ze mee aan talloze uiteenlopende projecten en creëert haar eigen soloprogramma’s. De samenwerking en cross over met artiesten uit verschillende disciplines en het optreden op bijzondere locaties kenmerkt haar hedendaagse euritmische stijl.
Juliette van Lelieveld
1971 Studie: 1989: Docent Dans Expressie:Dans Academie Brabant-Jaques van Meel 1997: Docent Dans/Euritmie: Academie voor Euritmie-Werner Barfod 2007: Master Director en Performance Alanus Hochschule-Melaine Mac Donald/Ernst Reepmaker Werk: 10 jaar werkzaam als docent euritmie middelbare school 2007: Directeur Euritmie Atelier Freelance: Docent voor groepslessen en Masterclasses aan de Academie voor Euritmie Trainer/coach in het bedrijfsleven Regisseur en performer.
In Leiden, in de Opleiding Docent Dans en Euritmie
Gia van den Akker

Gia geeft les in creatief ondernemerschap en euritmie. Ze zoekt de kwaliteit in het vakmanschap én het avontuur in het ondernemerschap. Daarmee stimuleert en inspireert zij studenten hun eigen weg te vinden. Gia werkt als docente euritmie, performer, choreografe, coach en cultureel-entrepreneur. Na haar afstuderen heeft ze internationaal podiumwerk gedaan en met amateurs gewerkt. Sinds 1992 is ze docente aan verschillende euritmievak-opleidingen. In ‘Bella Italia’ heeft ze een eigen studio opgericht met de naam La Fabbrica. Hier geeft zij workshops en masterclasses en organiseert zij evenementen.

Hans Nijnens

Hans studeerde aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam hoofdvak dwarsfluit. Van 1977 tot 1981 volgde deelname aan diverse projecten van het Residentieorkest te Den Haag en kamermuziek-gezelschappen. Daarna was hij van 1980 tot 1995 verbonden als docent en bestuurder aan de Vrijeschool Brabant te Eindhoven. Vanaf 1996 werkte hij voor Weleda AG, waarvan vele jaren als algemeen directeur van Weleda Benelux SE (2001-2013) en aansluitend 5 jaar voor de onderneming in Zwitserland. Vanaf 2018 is hij opleidingsmanager van de Opleidingen Docent Muziek en Docent Dans-Euritmie aan de Hogeschool Leiden.

Festival | techniek en Theaterzaal
Florian Oele

geboren op 7 oktober 1989, opgegroeid in Den Haag. Vanaf de kleuterschool tot aan zijn 18de op de Vrije School gezeten. Vanaf zijn 14e verzorgde hij de techniek van toneelstukken, musicals en opera’s. Na zijn middelbare school, studie Climate and Management en tegelijk hoofd techniek Theater Branoul. Ruime ervaring met tournees in binnen en buitenland. Sinds 10 jaar festival Vestrock, beginnend als stagehand tot organisator van alle technische aspecten van het festival. De theatertechniek trok zo dat hij zijn studie opzijgezet heeft en zich vol op de theatertechniek heeft gericht. Sinds 2016 in vaste dienst bij Aveq Show en theatertechniek.

Christiaan de Roo
is freelance componist, fotograaf en videograaf. Jarenlang schreef hij grote muzikale shows voor het bedrijfsleven. Ook was hij als opnametechnicus en sounddesigner verbonden aan hoorspelen als Bommel, De Hamer, De Spin, Paul Vlaanderen e.v.a. Ooit tourde hij met zijn eigen band langs de Amerikaanse oostkust. Hij is autodidact.
Yanick Brakkee
was born in 1998 in The Hague – The Netherlands and has been working as a recording/mixing engineer, sound system designer and lighting technician. When he finished the Waldorf School in The Hague, where he had been working as a volunteer lighting technician, he wanted to continue in theater and event production. In 2016 he started to focus on electronic music festivals was involved in a wide variety of shows throughout The Netherlands. He started to research acoustics and loudspeaker design to help organizations create the best sound experience for their visitors. He founded Avisona and started working as a freelance sound engineer for a variety of companies. In 2020 he got involved in on-line events and webinars and helps people to move their real-life event to a digital space.
Den Haag | Vreedehuis
Sietske Asselbergs-Hagedoorn
*1954 in Djakarta. Oud-vrijescholier van de Vrije School Den Haag. Sinds 1978 in dienst als leraar en klassenmentor aldaar in de onderbouw, midden- en bovenbouw. Daarnaast leraar muziek en koordirigent onderbouw en middenbouwkoor. Laatste jaren vooral gewerkt als conrector in de schoolleiding en leraar levensbeschouwing. Na pensioen sinds januari 1920 werkzaam in het Vreedehuis als vrijwilliger, baliemedewerker en coördinatie.
Diana de Vroet
Sinds 1 september verbonden met het Elisabeth vreedehuis. Samen met Milena Cnoops verzorgt zij alle horecaaanvragen binnen het huis. En runnen zij het biologisch en vegetarisch Cafe in de Serre. Sinds 1 februari is zij in samenwerking met Gunda Vagts en Sietske Asselbergs ook verantwoordelijk voor alle externe verhuur in het huis.

Team

In Den Haag

Ernst Reepmaker
Lisa Dunker
Florian Oele
Christiaan de Roo
Yanick Brakkee
Nicholaij Vreeswijk
Gunda Vagts
Diana de Vroet

In Leiden
Hans Nijnens
Gia van den Akker


In Wien
Marco Rauter